tisdag 25 januari 2011

Ja då funkar allt på bloggen




Då funkar allt på bloggen på grund av en viss Veronica Ardoris. Hon är bara bäst när det gäller att fixa saker. Om ni vill ha en hemsida eller en blogg så är det bara att gå in på hennes hemsida och kontakta henne. Hon fixar det mesta :0)

Veronickas hemsida www.vocka.se




Tove Barnabo detta är till dig och alla andra som vågar ge sig på att laga lite köttbullar.

Recept på de super goda och lättlagade köttbullarna som Sebbe gjorde:

4 Portioner

1-2 msk Krossad gluttenfri havregryn  man kan även ha vanlig havregryn också.

3/4 dl vispgrädde

1 ägg

1/2 gul lök

600 g köttfärs

1 tsk salt

2 krm svartpeppar

2-3 msk smör att steka i


  • Blanda havregryn och vispgrädde, låt svälla i 10 min.
  • Skala och finhacka den gula löken.
  • Blanda köttfärsen med ägg, lök, salt, peppar, och havregryns blandningen.
  • Forma färsen till små köttbullar med hjälp av en sked doppad i kallt vatten. 
  • Släpp ner de nyrullade köttbullarna i kokande vatten. När de flytter upp är de klara för att stekas.
  • Stek köttbullarna i ca 5-6 min.
Resultatet blir saftigare än att bara stekta köttbullar. 

Men för att få pricken över i:et behöver ni receptet på den goda brunsåsen.

1 msk tomatpure 

4 dl vispgrädde

2 msk kinesisk soja

2 msk kalvfond

  • Rör ihop alla ingredienser och lått de puttra i ca 3 min.





2 kommentarer:

  1. Ingen ketchup får användas till köttbullarna!

    Aight...

    SvaraRadera
  2. Heinz ketchup passar till allt ;) så e det!!! / max

    SvaraRadera